Ulica kneza Borne 5
Zagreb, Hrvatska
10000
 
Ponedjeljak - Petak
09:00 - 17:00
 
email:
 
Odnosi s javnošću:
 
 

Odgovaramo po redoslijedu zaprimljenih upita.

 

Komemoracija za Arsena Dedića, jednog od najvećih umjetnika, skladatelja, pjesnika, kantautora, pjevača i aranžera održat će se u Zagrebu u ponedjeljak 24. kolovoza s početkom u 12 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu (Gundulićeva 6a). Na komemoraciji će govoriti bivši glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa Siniša Škarica te Antun Tomislav Šaban iz Hrvatskog društva skladatelja.

Posljednji oproštaj Šibenčana od Arsena Dedića održat će se u petak 21. kolovoza u 11 sati komemoracijom u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku (Ulica kralja Zvonimira 1).

Hrvatski diskografi pokrenuli su suradnju s Deezerom prije nešto više od dvije godine i to je najveći legalni servis za distribuciju glazbe digitalnim putem u Hrvatskoj. Diskografi imaju uređene odnose sa izvođačima i svatko od njih, sukladno ugovornim odnosima, dobiva naknadu od streaminga za svoje snimke.

Kako je i najavljeno, od 10. srpnja, petak i službeno postaje zajednički globalni dan objave novih izdanja. Od sutra će se tako sva nova glazbena izdanja u cijelom svijetu objavljivati na isti dan, posljednji radni dan u tjednu.

Hrvatska diskografska udruga (HDU) usvojila je Deklaraciju o zaštiti digitalnog tržišta hrvatske glazbe.

Hrvatska diskografska udruga predstavila jedine službene, točne i sveobuhvatne top liste radijskog emitiranja hrvatske glazbe