Ulica kneza Borne 5
Zagreb, Hrvatska
10000
 
Ponedjeljak - Petak
09:00 - 17:00
 
email:
 
Odnosi s javnošću:
 
 

Odgovaramo po redoslijedu zaprimljenih upita.

 

DZIV objavio ažurirani Vodič kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) nedavno je objavio ažuriranu publikaciju Vodič kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva, koja sadrži  informacije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva te informacije koje se odnose na zaštitu potrošača od kupnje krivotvorenih i piratskih proizvoda.

U siječnju ove godine na snagu je stupio novi Zakon o područjima i sjedištima sudova (NN 67/18). Prema tom Zakonu, u nadležnostima sudova u postupcima za zaštitu prava intelektualnog vlasništva predstavljene su značajne promjene i novosti, a više informacija moguće je pronaći na stranicama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

U skladu s novinama koje Zakon donosi, a vezano uz propise o nadležnostima sudova za područje intelektualnog vlasništva, DZIV je ažurirao Vodič kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva.

U vodiču čitatelji imaju mogućnost pronaći točnu definiciju provedbe prava intelektualnog vlasništva, kao i odgovor na pitanje što se smatra nedopuštenim korištenjem predmeta zaštite. Kako dolazi do povrede prava intelektualnog vlasništva i kako je spriječiti te što su krivotvorenje i piratstvo, i kako surađuju nadležne institucije u provedbi prava intelektualnog vlasništva, dostupno je na poveznici.